choose your language  Prague Airport  Prag Flughafen  Aéroport de Prague  Aeropuerto de Praga  Aeroporto di Praga  Praag Lufthafen  Flygplatsen Prag  Praha Flyplassen  Prag Lufthavn  αεροδρόμιο Πράγα  ישראל  プラハ空港  프라하 공항  letisko Praha  letiště Praha Ruzyně  Аэропорт Прага  Aeroporto de Praga  Prahan lentoasema  Lotnisko Praga  Repuloteren Praga Prague Airport Flygplatsen Prag - Vaclav Havel Airport Prague
STARTSIDA | ONLINE ANKOMSTER OCH AVGÅNGAR | KARTA ÖVER FLYGPLATSEN | KARTA ÖVER DESTINATIONER | KONTAKT
Prag Flygplats (PRG)

TRANSPORT

menu BOKNING AV TAXIRESOR FRÅN / TILL FLYGPLATSEN
menu KOLLEKTIVTRAFIK
menu MINIBUSSAR
menu TAXI FRÅN FLYGPLATSEN

FLYGPLATSTERMINALER

menu INFO

TJÄNSTER PÅ FLYGPLATSEN

menu RESTAURANGER, BARER O.S.V.
menu BUTIKER OCH DUTY FREE
menu HOTELL RAMADA
menu HOTELL TRANZIT
menu POSTKONTOR
menu EFFEKTFÖRVARING
menu REKLAMATION AV BAGAGE

BILUTHYRNING

menu INFO

EXCHANGE OFFICES

menu VÄXLINGSKONTOR
menu BANK
menu BANKOMATER

WIFI - INTERNET

menu T-MOBILE HOT SPOT

PARKERING PÅ FLYGPLATSEN

menu INFO

Online flygtidtabell
Nu kan resenärer enkelt hitta flyg till vilket som helst ställe i världen tack vare den nya online flygtidtabellen på Flygplatsen Prags webb.

Prag håller på att bli en topp-destination för turister bland EU länderna.
Idag besöks Prag av tiotals miljoner turister varje år. Prags flygplats och antalet flygplansankomster ökar hela tiden. Detta var en av anledningarna att en ny terminal 2 öppnades detta år. Denna utbyggnad möjliggör att ta emot och expediera ytterliggare 4 mijloner passagerare om året.

Undvik matställen på Prags flygplats, om Ni kan


informations
Inte heller snabbmatskedjor som har kommit till Prags flygplats bidrog inte till sänkning av pris på mat och dryck. Tvärtom, vissa restauranger eller barer är även dyrare än förra sommaren. För två deciliter vatten kommer Ni att betala så mycket som 115 Kč, eller 120 tjeckiska kronor för kaffe. Resenärer har inget särskilt intresse i sådana pris: under vårt besök på flygplatsen vid den mest hektiska middagstiden fanns det inte alls någon utom servicepersonalen i det här caféet. Prags flygplats försäkrar på det här viset, att dess pris på mat och dryck hör bland de dyraste i Europa.

Höga pris avråder folk från att flyga från Prag. Vissa flyger därför hellre med en tysk resebyrå från Tyskland, där man till och med kan parkera billigare. Prisen på flygplatsen motsvarar absolut inte tjeckiska lön och de är till och med högre än på andra ställen i Europa.

Prags flygplats rekommenderar på sina webbsidor att till exempel ”skicka familjen att ta en tur av flygplatsterminaler, där de kan besöka Hall of Fame på Flygplatsen Prag”, innan föraren parkerar bilen i den mest avlägsna terminalen och kommer till avgångshallen.

Höga pris orsakar besvär för både resebyråer och flygbolag. Till exempel när flyget är försenat, ger de enligt lag en kupong på mat och dryck, som är värt 200 tjeckiska kronor. Det räcker inte ens till vatten och smörgås.

Fler billigare matställen tillkommer. Flygplatsen har börjat organisera en öppen anbudstävling om lediga utrymmen. Så småningom växer erbjudande av billigare mat och dryck på flygplatsen. Nyligen har McDonald’s och KFC öppnat sina filialer här. Även om McDonald’s tar 25 kronor mer för vanliga menyer, hör den ändå till de billigaste på flygplatsen.

Coffe Shop at Prague Airport

Sushi Restaurant

McDonald

 

Kontakter till flygplatsen
> flygplatsinformationer
  +420-220 113 314
  +420-220 113 321
> reklamation av bagage

  +420-220 116 072
> hittegods
  +420-220 114 283
address: K letišti street 1019/6, 161 00 Praha, Czech Republic
email: [email protected]
Online tidtabeller
Online Tåg- och Busstidtabell – här.
Information om kollektivtrafiken i Prag– här.

Undvik matställen på Prags flygplats, om Ni kan.

Prag Flygplats | Vaclav Havel Airport Prague | Prag Limousines | Transport från flygplatsen prag | Taxitjänsten i Prag |
PRAG ACCOMMODATION - BRNO FLYGPLATS - PRAGUE GUIDE - PRAG ATT HYRA BIL - PRAG TAXI - VÄDRET I PRAG - PRAG HOTELL - PRAG - PRAG TRAVEL